Nyhetsbrev 5-2016

Vad registreras om dig under en vanlig arbetsdag? Kan hela arbetsdagen rekonstrueras så att varje sak du gör på jobbet syns? Vem ser vad?

Inför planerade inköp av personaladministrativa system är det viktigt att både arbetstagare och arbetsgivare känner sig trygga med de krav som uppställs på att systemen är lagliga. Kunskap om dataskydd och arbetsmiljölagstiftning är en förutsättning för ett gott dataskydd på arbetsplatsen. Medvetenhet om dataskyddsfrågor gör det möjligt att upptäcka och undgå problem. Att ändra system är kostsamt och medför tidsödande arbetsinsatser för att lindra bristande dataskydd i efterhand.

Utbildning och information är av stor betydelse för att hanteringen av personuppgifter ska vara säker. Därför har nu Datainspektionen publicerat allmänna råd om vad arbetsgivare och arbetstagare inom offentlig sektor ska tänka på vid behandlingen av uppgifter i personaladministrativa system. De allmänna råden kan du läsa här

I framtiden kommer den lagstiftning som reglerar dataskyddet att ställa krav på konsekvensanalyser, inbyggda dataskyddsgarantier (inbyggd integritet) samt skyldighet att anmäla eventuella incidenter till tillsynsmyndigheten såsom till exempel rätten att få veta när dina personuppgifter hackats. Personaladministration omfattar uteslutande personuppgifter, det vill säga all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Således är det enligt Datainspektionen inte möjligt att genomföra en digitalisering inom det personaladministrativa området utan att ta hänsyn till dataskyddsbestämmelserna.